03

maj

Pomembna zmaga v celju!


Luka Koper slavila s 3:2 v gosteh pri Celju. Stadion Arena Petrol, gledalcev 300, sodniki: Balažič (Ljubljana), Benc (Rače) in Pospeh (Petrovče). Strelci: 0:1 Palčič (11.), 0:2 Lotrič (27.), 0:3 Štromajer (34.), 1:3 Zajc (41.), 2:3 Gobec (86.).


Koprčani so se na gostovanje k Celjanom odpravili z mešanimi občutki. Po dveh porazih z Mariborom in Olimpijo je bila zmaga skorajda imperativ in na srečo je bil cilj tokrat dosežen. Rumeno modri so tokrat nastopili kar oslabljeni.

Poleg kaznovanega Hadžiča je namreč manjkal še poškodovani Goran Galešič, sicer prvi strelec koprskega moštva.  Na nasprotni strani so Celjani po štirih zaporednih porazih zamenjali trenerja, namesto Miloša Rusa je ekipo prevzel Simon Rožman, a tokrat "šok terapija" ni delovala. Koprčani so bili boljši, predevsem pa učinkovitejši in iz Celja odnesli pol izkupiček.   Celjani so tekmo sicer živahno odprli, bili tudi v nadaljevanju razigrani, toda neučinkoviti. Rumeno modri so jim hitro zabili tri gole in poskrbeli še za peti zaporedni poraz. Kanarčki, ki so tako prekinili serijo dveh porazov, ostajajo v boju za (vsaj) drugo mesto, Celjani pa ostajajo osmi.   Uvod v tekmo je bil precej razburljiv, saj v tretji minuti Nicolas Antoine Rajsel zatresel vratnico koprskega gola, v četrti minuti pa je zanesljiv zadetek Celja preprečil Matej Palčič, ki je s posredovanjem z glavo na golovi črti skazil veselje Blažu Vrhovcu. Kazen za zapravljeni priložnosti je sledila v 11. minuti, ko je po podaji Perioce Ivetiča z leve strani na nasprotno vratnico lepo Matej Palčič in z glavo zadel v polno. V 22-i minuti bi lahko bilo že 2:0 za kanarčke. Štromajer je po predložku v kazenski prostor domačih lepo naredilo prostor Čovilu, ki je močno udaril ter zatresel prečko Kotnikovih vrat, čeprav je morda odbita žoga celo prečkala golovo črto, a je sodnikova piščalka ostala nema.

V 27. minuti je sledil nov šok za domače, potem ko sta povsem zatajila domača branilca, ki sta bolj ali manj le gledala žogo in Lotriča, ki mu je z glavo asistiral Štromajer. Lotrič med dvema branilcema ni okleval in z lobom žogo poslal prek vratarja v mrežo. Malce nespretnemu Amirju Bilaliju pa je tudi ni uspelo izbiti z golove črte.

Koprčani pa so povedli s 3:0 že v 34. minuti, ko je po prostem strelu Ivice Guberca z desne strani z glavo zadel Jaka Štromajer. Malce zatem je imel Rajsel dve priložnosti za znižanje zaostanka, a je obakrat po strelih iz kazenskega prostora odlično posredoval Vasja Simčič. Ta pa je vendarle klonil v 41. minuti, ko ga je matiral Miha Zajc, po hitri akciji Verliča in Rajsela.

V uvodu drugega polčasa so Celjani pritisnili, a večjih priložnosti niso imeli, v 61. minuti so domači na dobrih 20 metrov do strela pustili Štromajerja, izkazal pa se je Matic Kotnik. V tem drugem delu je bila igra sicer manj živahna. Koprčani so ob zanesljivem vodstvu bolj ali manj skušali nadzorovati potek tekme, Celjani pa kljub trudu niso znali resno ogroziti Simčiča. Ta je moral znova resneje posredovati šele v 77. minuti po Zajčevem strelu z 20 metrov.

V 81. minuti je novo lepo priložnost za Celje zapravil Andraž Žurej, ki je iz ugodnega položaja zgrešil cilj. Nekaj upanja je domačim vzbudil Sebastjan Gobec v 86. minuti, ko je po kotu zadel z dobrih desetih metrov, a se rezultat do konca ni spremenil. Zaslužena zmaga Koprčanov, ki bodo tako v naslednjih tekmah lažje zadihali in se osredotočili na primarni cilj sezone, uvrstitev v "Evropo". 

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH