07

maj

Koprčani premagali tudi neugodne Gorenjce.


Luka Koper - Triglav 3:0 (2:0) Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Pavlič (Laze v Tuhinju). Strelci: 1:0 Palčič (26.), 2:0 Lotrič (38.), 3:0 Pilčić (89.). Luka Koper: Simčič, Šme, Blažič, Guberac, Lotrič (od 83. Gregorič), Ivetić, Črnigoj, Hadžić, Palčič (od 54. Pučko), Štromajer (od 68. Pilčić), Ćovilo.


Rumeno modri so nocoj na Bonifiki priredili eno najlepših predstav v letošnji sezoni. V izredno dopadljivi nogometni predstavi so gladko, s 3:0 ugnali tradicionalno neugodne tekmece iz Kranja. Oslabljeni, brez poškodovanega Gorana Galešiča in kaznovanega Denisa Haliloviča, gostom tokrat niso pustili niti trohice upanja za uspeh.

Varovanci trenerja Rodolfa Vanolija so tretjič na štirih medsebojnih tekmah v sezoni premagali Triglav in ostali v boju za (vsaj) drugo mesto na lestvici. Kanarčki so že v prvem polčasu postavili trdne temelje 18. zmagi v sezoni, ko so Gorenjcem, zabili dva zadetka, ob tem pa si pripravili še kopico drugih obetavnih priložnosti

Rumeno modre do konca čakajo še gostovanji v Novi Gorici in Zavrču ter domača obračuna z Domžalami in Rudarjem, s katerim se - glede na veliko prednost Maribora - borijo za naslov podprvaka. Boj bo napet do zadnjega kroga.

Po poskusih Nejca Križaja v peti minuti in dvakrat Jake Štromajerja v sedmi in 24. minuti je do spremembe izida prišlo v 25-i minuti. Ivica Guberac je lepo izvedel prosti strel, njegovo visoko podajo v kazenski prostor pa je izkoristil Matej Palčič, ki je pritekel iz ozadja in z glavo žogo poslal v mrežo. Palčič je tako znova dokazal, da ima nos za gol, saj se je na drugem mestu med koprskimi strelci izenačil s Čovilom, s katerim sta sedem krat zadela v polno. V 28-i minuti je obetavno priložnost zamudil Mitja Lotrič, ki se je po desnem boku prebil skoraj do gola, a nato preveč okleval s strelom.  

Pet minut pozneje je znova, takrat s "škarjicami", poskusil Križaj, a je bil njegov strel malce premalo natančen. V 38. minuti je po globinski podaji v prazen prostor osamljen proti vratarju gostov stekel ponovno Lotrič, v dvoboju ena na ena je koprski napadalec zmagal in z diagonalnim strelom, ob pomoči Štromajerja, ki mu je ustavril prostor, zadel za 2:0.

Tri minute pozneje je Palčič z desne strani podal pred vrata odličen predložek, po Štromajerjevem strelu z glavo pa je žoga zadela le prečko.

V drugem polčasu je rahlo poškodovanega Palčiča zamenjal Matej Pučko, prav ta pa je trikrat, kot blisk pobegnil gostujoči obrambi, vendar razen panike pred vrati gostov spremembe izida ni bilo. Gostje so se v drugem delu drugega polčasa nekoliko otresli pritiska domačih, vendar si resnejših priložnosti niso priigrali.

Velja omeniti poskusa Križaja v 70. minuti, ko je s petih metrov streljal v Vasjo Simčiča, zatem pa je dobro poskusil tudi Alen Krcić s 25 metrov, a žogo poslal čez gol. Končnica je spet pripadla domači ekipi. Najprej je Miroslav Ćovilo z glavo poslal žogo za las mimo vrat, v 89. minuti pa je Miha Blažič izvedel prosti strel s 25 metrov, iznajdljivi rezervist domačih Dražen Pilčič pa je žogo preusmeril v gol za končnih 3:0.

Vir: www.fckoper.si

Foto: Nicky Kristl

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH