13

maj

v četrto nikakor ne gre.


Luka Koper : Domžale 1:1 (1:1) Stadion Bonifika, gledalcev 400


Luka Koper : Domžale 1:1 (1:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih goricah) in Friš (Sladki Vrh).

Strelca: 1:0 Pučko (6.), 1:1 Janža (31.).

Luka Koper: Simčič, Gregorič, Šme, Žibert (od 81. Pilčić), Lotrič, Ivetić, Črnigoj (od 84. Štulac), Hadžić, Štromajer (od 64. Galešić), Ćovilo, Pučko.
Domžale: Vidmar, Horić, Požeg Vancaš, S. Vuk (od 75. G. Vuk), Jelar, Aneff (od 83. Rudonja), Dobrovoljc, Majer, Janža, Korun, Kous (od 74. Žužek).

Rumeni kartoni: Lotrič; Majer, Aneff, Jelar.

Nogometašem Luke Kopra tudi v četrtem poskusu ni uspelo štiri krat zapored zmagati v letošnjem prvenstvu. Prav vsakič, ko so bili kanarćki pred "pokrom" jim je za zadnji korak zmanjkalo nekaj športne sreče. Tokrat so jim jo zagodli, vnovič, tudi sodniki, ki so Domžalam dosodili neobstoječo enajstmetrovko. Rumeno modri so v tekmo sicer krenili zelo ofenzivno in kmalu ogrozili vrata gostujočega vratarja Vidmarja.

 Že v peti minuti so izvedli kot z leve strani, po visoki podaji in neodločnosti Žige Kousa pa je Matej Pučko iznajdljivo zadel za 1:0. V 19. minuti so imeli Koprčani na voljo kot. Mitja Lotrič je poslal žogo pred vrata Nejca Vidmarja, žoga pa je morda celo končala v mreži. Tudi TV posnetek dvomov o tem ni razblinil. 

Sedem minut pozneje so zagrozili tudi gosti. Rudi Požeg Vancaš je s Slobodanom Vukom izmenjal dvojno podajo, potem pa streljal le za kak meter mimo domačih vrat. Na drugi strani je malce pozneje Urban Žibert poskusil z močnim strelom iz obrata s 16 metrov, žoga pa je končala nad prečko.

 Domžalčani so izenačili v 31. minuti. Pri podaji v kazenski prostor domačih je Goran Vuk prav toliko odrinil Denis Šmeja, da je ta izgubil ravnotežje in nehote žogo zadel z roko,  glavni sodnik Slavko Vinčić  pa je na začudenje domačih igralcev in gledalcev pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Erik Janža.

Drugi polčas je bilo nekoliko manj zanimiv za gledalce. Pri domačih velja omeniti predvsem močan strel Domna Črnigoja z 20 metrov v 72. minuti, gostje pa so bili nevarni prek Sashe Aneffa v 80. in tudi Anžeta Jelarja v 82. minuti, a do spremembe izida ni pršilo.
 Ob porazu Rudarja proti Zavrču so Koprčani prednost pred Velenjčani sedaj povišali na tro točke. Dva kroga pred koncem prvenstva pa jim to še ne zagotavlja mirnega spanca.

Vir: www.fckoper.si

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH