30

jul

RD Koper predstavil okrepitve za sezono 2015-16


Koprčani so se okrepili z dvema igralcema iz domačih vrst.

Danes se je v prostorih RD Koper 2013 odvila tiskovna konferenca, na kateri je vodstvo kluba predstavilo okrepitve za naslednjo sezono. 
Uvodne besede je podal predsednik društva Aljoša Bertok, ki je kratko zgodovino (zdaj že) prvoligaša povzel takole:
"Te dni mineva 2 leti odkar smo po propadu RK Cimos Koper ustanovili RD Koper 2013. Vse, ki smo kot entuziasti že od začetka zraven, nas je gnala samo ena želja - in to smo tudi v 2 več kot uspešnih sezonah dosegli. 24 zmag in 1 poraz v sezoni 2013-14 in 23 zmag, 1 remi in 1 poraz v letošnji sezoni so vrhunski dosežki. Poleg tega je letos kot češnjica na torti padla tudi uvrstitev v Final4, ki smo ga gostili v Kopru" je v uvodu povedal Bertok ter dodal: "Delamo plansko, na dolgi rok. Naš cilj je zgraditi stabilen prvoligaški klub z zdravim ogrodjem domačih igralcev. Sedaj pogrešamo še tiste sponzorje, ki so postavljali kot pogoj igranje v prvi ligi. Sedaj smo tu in naš cilj je, da jih prepričamo, da pristopijo zraven." je zaključil. 
Sledila je predstavitev obeh igralcev - vratarja Jureta Vrana, ki je jesenski del sezone 2014-15 že odigral v Kopru in nato odšel s trebuhom za kruhom v Avstrijo k prvoligašu iz St. Pöltna, ter Žigo Smolnika, ki prihaja v Koper po sezoni, odigrani pri MRK Krka iz Novega Mesta. 
Žiga Smolnik, simpatični 25-letnik iz Kopra je za nas povedal:"Poklicali so me predstavniki kluba in mi predstavili svojo vizijo nadaljnjega razvoja kluba ter mojo vlogo pri tem. Vsekakor sem v tej zgodbi videl tudi sebe. Tudi pogoji, ki so mi jih ponudili so dobri. Cilji so zastavljeni ambiciozno, Želim si vidne vloge v ekipi z željo, da se dokažem tudi doma. Dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi do pomembnih zmag. Seveda sem vesel, da bom po 4 letih odsotnosti ponovno zaigral na domačem parketu." Smolnik tako Koper po treh letih igranja pri prvoligašu iz Izole in zadnji sezoni v Novem Mestu. 

Vir: http://www.rd-koper.si/index.php?page=news&item=5&id=4631

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH