14

jan

Banka Koper 3.Istrski maraton


Od 9. do 10.aprila 2016 bo na lokaciji Koper-Izola-Piran potekal že 3. Banka Koper Istrski maraton. Organizator pričakuje rekordno udeležbo in vabi vse, da se udeležijo najpomembnejšega spomladanskega dogodka na Obali.


Že tretje leto zapored bo slovenska Istra gostila največji tekaški dogodek, ki se ga udeleži vsako leto več udeležencev. V sam dogodek niso vključeni samo tekači, pač pa medse z veseljem sprejmemo prostovoljce in pa seveda navijače. Dogodek je usmerjen v netekmovalnost, pa čeprav merimo čas in podeljujemo medalje. Smo mnenja, da vsak ki pride na start in nato razdaljo preteče ali prehodi in pride v cilj - je zmagovalec. Tekaške proge so razgibane in potekajo ob morju, med vinogradi, oljčnimi nasadi, zato je med tekom nemogoče spregledati lepote slovenske Istre. Na dogodek vabimo tudi vse, ki ne tečejo, pa bi se z nami radi družili na zdrav način in morda zapeli ali zaplesali v prireditvenem prostoru, ki bo to leto v Portorožu. 

Kot vsako leto do sedaj, bomo ponudili naslednje razdalje:

a) Maraton: 42.195 m; Portorož-Izola-Koper-Izola-Piran-Portorož. Tek velja tudi za odprto prvenstvo Primorske (sodelujejo državljani RS). 

b) Polmaraton: 21.098 m; Koper-Izola-Piran-Portorož. 

c) Rekreativni tek: 11.500 m; Portorož-Strunjan-Piran-Portorož. 

 

Izvedba krajših otroških in mladinskih tekov v soboto, 9. 4. 2016, za katere se ne bo treba predhodno prijaviti niti plačati prijavnine, bo predstavljena naknadno. 

Organizator: Društvo Istrski maraton

kontakt in več info: http://www.istrski-maraton.si/

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH