22

avg

Februarja Koper bogatejši za nove zelene rekreacijske površine ob Semedelski promenadi


Kar šest novih igrišč za odbojko na mivki


Občina bo na tem območju uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje (22 x 28) ter dve manjši (22 x 14). Večji igrišči bosta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo razsvetljene, v neposredni bližini pa bodo na voljo tudi pitniki.

Veseli bodo tudi tekači in najmlajši

Nove rekreacijske površine bodo namenjene tudi najmlajšim. V neposredni bližini bodo namreč igrišča za otroke, opremljena z modernimi igrali, novo, dobrih 500 metrov dolgo krožno trim stezo iz tartana pa bodo z veseljem uporabljali številni rekreativni tekači in sprehajalci.

Naložba vključuje tudi komunalno opremo celotnega območja, urejeni bodo dostopi, povezovalne poti, urbana oprema in javna razsvetljava, površine bodo ozelenjene, zasajena bodo drevesa. Občina bo uredila tudi ličen dvoetažni servisni objekt v velikosti cca 222 kvadratnih metrov. Pritlični prostori bodo namenjeni moškim in ženskim sanitarijam z garderobami, sanitarijam za invalide ter tudi ženskim in moškim javnim sanitarijam ter prostoru za hrambo športne opreme in pripomočkov, v nadstropju pa bo na voljo še dodaten prostor za športne rekvizite in razgledna terasa.

VIR: ekoper.si

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH