23

jan

Jubilejna deseta zmaga za tigre


Košarkarji Sixta Primorske so naporen konec tedna, v katerem so odigrali dve tekmi, sklenili z zmago. Na tekmi 14. kola Druge divizije Lige ABA so z 82:71 premagali Teodo Tivat, zabeležili jubilejno deseto zmago v regionalnem tekmovanju in se na vrhu lestvice poravnali z Borcem iz Čačka.


Sixt Primorska in Teodo Tivat sta v nedeljsko tekmo vstopila z dvema povsem različnima željama. Medtem, ko Črnogorci lovijo zadnja mesta, ki peljejo na zaključni turnir Druge divizije Lige ABA, se Primorci z Borcem borijo za mesto na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja, mesto, ki se jim je nesrečno izmuznilo na gostovanju v Čačku.

Izbranci Jurice Golemca so tako včeraj odločno vstopili v tekmo s Teodom. Po strelskem postu v uvodnih treh minutah, so se »tigri« hitro razigrali in že v drugi četrtini vodili z 19 točkami razlike (29:10). Gostom se je sicer v nadaljevanju uspelo približati in zmanjšati zaostanek, a zanesljiva zmaga Primorcev ni bila nikoli ogrožena.

Ko je semafor po zadetem metu za tri točke najbolj razigranega igralca v dresu Sixta Primorske, Mirka Mulalića, v 36. minuti tekme kazal 77:57 v korist domačega moštva, pa je bil dvoboj tudi dokončno odločen.

Vir: ekoper.si

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH