02

apr

O ostrostrelcem Harrisom tigri finalni niz začeli z zmago


Sixt Primorska je z odliko otvorila boje finalnega niza Lige ABA 2, skozi katerega se želi prebiti med regionalno elito. Koprski tigri, ki se za neposredno vstopnico borijo z makedonskim MZT Skopjem Aerodromom, so prvo tekmo v domači Areni Bonifika dobili s 93:71. Finale, v katerem ekipi igrata na tri dobljene tekme, se nadaljuje že ta torek, ko si bosta ekipi ob 20. uri znova stali nasproti v Kopru.


Izbranci Jurice Golemca so tekmecem že od prve minute kazali zobe in povedli z 9:2. Sledil je delni izid gostov s 6:0 in le točka prednosti domačih v četrti minuti (9:8) ter slabe tri minute pred koncem uvodne četrtine (18:17), pred tem pa so gostje nekajkrat prevzeli tudi vodstvo. A zaključek je povsem pripadel Primorcem, ki so z domiselno akcijo in košem Ivana Marinkovića v izdihljajih 10. minute v drugo četrtino vstopili z devetimi točkami prednosti (28:19).

V preostanku prvega polčasa je koprska zasedba prednost najprej povišala na 35:21, a je gostom iz Skopja z nizom 10:0 zaostanek uspelo znižati le na štiri točke (35:31). Sixt Primorska je tudi tedaj imela pripravljen odgovor. Po zaslugi odlične obrambe je prihajala do hitrih nasprotnih napadov, s katerimi ji je uspel delni izid 9:0 za 15 točk naskoka (51:36). Z enako prednostjo so tigri nato odšli tudi na glavni odmor.

Tudi po vrnitvi na se razmerje moči na parketu ni spremenilo. Še naprej je 2000-glavo množico navduševal Lance Harris, ki je večino izmed svojih 24 točk dosegel izza polkroga (met za tri 7/10) in več kot zasluženo postal najkoristnejši posameznik tekme. V 24 minutah na parketu je za statistični indeks 25 dodal še pet skokov in štiri podaje. Odlično so ga dopolnili Marko Jagodić-Kuridža (27 minut, 10 točk, 8 skokov, 4 podaje; indeks 20), Marjan Čakarun (16 točk, 8 skokov; indeks 19) in Žan Mark Šiško (6 točk, 13 podaj; indeks 17). Tigri so sicer trojke zadevali z več kot polovično uspešnostjo (13:21) in ob tem od tekmecev zbrali kar 19 podaj več (34:15).

Po drugi tekmi bo Sixt Primorska tretjo tekmo igrala v četrtek v Skopju, kjer bo v petek na sporedu tudi morebitna četrta tekma. Peti in zadnji predvideni dvoboj finalistov je predviden za ponedeljek, 8. aprila, znova na slovenski Obali.

vir: kkprimorska.si

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH